RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Курс гривні в 2024 році: що прогнозують аналітики та НБУ

У 2024 році курс долара в Україні незначно коливатиметься. Але ситуація на фінансовому ринку залишатиметься більш менш стабільною.

Про це йдеться у прогнозі Fitch Ratings.

Читайте також: Три сценарії для гривні: що буде, якщо США залишать Україну без грошей

Аналітики прогнозують, що в Україні може відбутися економічне зростання через зниження процентної ставки від НБУ з 25 до 16%, і це позитивно позначиться на курсі. Позитивно на курс повинен вплинути перехід від фіксованого до гнучкого курсу.

"Fitch очікує, що продовження валютних інтервенцій сприятиме підтримці широкої стабільності курсу гривні до долара США у короткостроковій перспективі, поряд із відносно поступовою лібералізацією рахунку операцій з капіталом", - йдеться у прогнозі.

Національний банк прогнозує, що до кінця 2024 року показник інфляції досягне 9,8%. Водночас, середній показник інфляції в Україні за останні 10 років становить 15,6% на рік, тому таке прискорення не стане чимось екстраординарним. Тому є всі підстави зберігати досить оптимістичний прогноз на 2024 рік. Водночас варто враховувати, що ми живемо за часів великої невизначеності, коли будь-які прогнози можуть руйнуватися, залежно від подій на фронті та рівня міжнародної підтримки України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки втратить економіка України через блокаду в Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає від Єврокомісії 50 млн євро: на що підуть гроші

Наскільки сильно може подорожчати долар: прогноз курсу валют до кінця року

Бути чи не бути: чи проживе Україна без американських грошей