RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як працюватимуть банки і СЕП на зимові свята: НБУ озвучив графік

Наприкінці 2023 року та на початку 2024-го банківська система України працюватиме у звичайному режимі. Те ж саме стосується валютного ринку України, депозитарію НБУ, а також інших систем Нацбанку.

Про це повідомили в прес-службі НБУ.

Читайте також: Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям

З 1 квітня 2023 року за рішенням Нацбанку СЕП працює цілодобово 24/7/365, тому аналогічний режим роботи збережеться і в різдвяно-новорічні свята.

Водночас до НБУ звернулась Державна казначейська служба та попросила встановити для неї обмеження на роботу в СЕП через завершення звітного року.

29 грудня СЕП буде працювати безперервно. Валютний ринок, депозитарій НБУ та інші системи Нацбанку працюватимуть у звичайному режимі. Однак платежі в іноземній валюті від казначейства проводитимуться через НБУ та Укрексімбанк лише до 16:00.

30 та 31 грудня СЕП продовжить працювати 24/7. Водночас не прийматимуться платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу Державної казначейської служби України.

Банки в ці дні самостійно приймають рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової валюти на ринку. Готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі. Операційний день депозитарію НБУ в ці дні не розпочинається.

1 січня СЕП так само буде працювати без перерв. Однак так само не будуть прийматись платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу казначейства.

Раніше ми розповідали, чи будуть в Україні вихідні на Різдво та Новий рік 2024 року.

  • Вас може зацікавити:

Курс гривні в 2024 році: що прогнозують аналітики та НБУ

Як поповнити банківську картку за кордоном: українцям дали пояснення

Чи можуть ухилянтам блокувати банківські картки: юрист розставив всі крапки над "і"