RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як інвалідам отримати пільги під час війни: рекомендації ПФУ

У Пенсійному фонді розповіли про особливості нарахування пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни. Йдеться про ситуації, коли закінчився термін дії відповідного посвідчення.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Читайте також: Які борги заважають оформити субсидію: влада назвала дві причини

У відомстві зауважили, що з питанням, чи продовжать нарахування пільг у таких випадках, звертаються громадяни. Там пояснили, що надання пільг особам, що мають інвалідність внаслідок війни відбувається саме на основі наявності відповідного посвідчення.

На час дії воєнного стану та упродовж пів року після припинення чи скасування - термін дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни буде автоматично продовжено. Навіть, якщо у такої людини групу інвалідності встановлено із терміном перегляду і кінцева дата припала саме на період воєнного стану, а медико-соціальною експертна комісія не змогла провести повторний огляд.

Термін дії посвідчень людей, які мають інвалідність внаслідок війни має продовжуватися за вказаних умов у всіх регіонах країни. Таким чином, нарахування відповідних пільг також продовжується.

Таке питання регулює урядова постанова від 16 грудня 2022 №1390 "Деякі питання строку дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни на період воєнного стану”, додали у ПФУ.

Раніше ми розповідали, що виплати в Україні у 2024 році під загрозою.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні готують масове скорочення виплат ВПО: у мережі хвиля обурення

Не заплатив аліменти - залишився без прав водія: як їх повернути

"Дитячі" виплати в Україні зростуть: кому і на скільки збільшать з 1 січня