RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Не треба заганяти бізнес в тінь: як ТЦК тиснуть на роботодавців

Під час великих дебатів, присвячених законопроекту щодо мобілізації, зокрема в комітеті по соціальній політиці, роботодавці наголошували, що бізнес не повинен займатися невластивими йому функціями.

Про це розповів президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

За його словами, Генеральний штаб хоче, щоб директора підприємств роздавали повістки своїм працівникам, але, переконує він, це виключно функція працівників ТЦК.

Читайте: Повістки роздають на роботі: як правильно діяти роботодавцю і працівнику

Окрім того, військові хочуть, щоб бізнес перевіряв реєстраційні дані своїх працівників, але у нього немає жодних інструментів робити такий контроль.

До того ж під час мобілізації транспорт юридичних осіб може підлягати "конфіскації" для потреб військових й його переміщення всередині країни повинно узгоджуватися із ТЦК, - не погоджується Олексій Мірошниченко. Він не розуміє, як можна таким чином вести бізнес, коли підприємцю в будь-який момент можуть заборонити здійснювати діяльність, не дозволяючи користуватися ТЗ всередині країни.

"Я думаю, що ми знайдемо цю серединку між тим, що дійсно треба працювати на перемогу. Але ми не повинні, скажімо так, загнати бізнес в тінь", - резюмував він.

Нагадаємо, що згідно з новими правилами обліку військовозобов'язаних громадян, роботодавці повинні приймати на роботу тільки після взяття кандидата на облік до ТЦКСП та надавати інформацію про них до військкомату, поки вони працюють у компанії.

  • Вас може зацікавити:

Створення е-реєстра військовозобов'язаних: що треба знати водіям

Чи вирішить реєстр військовозобов’язаних проблему повісток: відповідь юристів

Бронь для ухилянтів: в Україні залишається зручна "банківська" лазівка