RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Прийшов на роботу – отримав повістку: у якому разі це законно

Згідно з новими правилами обліку військовозобов'язаних громадян, роботодавці повинні приймати на роботу тільки після взяття кандидата на облік до ТЦКСП та надавати інформацію про них до військкомату, поки вони працюють у компанії.

Про це повідомляє ТСН.

Роботодавець може також вручати повістки підлеглим, якщо одержав відповідне розпорядження від військкома.

Читайте також: Нардепу вручили повістку на вулиці: у Раді хочуть переглянути методи призову

Діє ряд правил вручення повісток на роботі та оповіщення:

видати наказ (розпорядження) про повідомлення ПВР, довести його до відома таких осіб під особистий підпис та надіслати копію наказу (розпорядження) у триденний строк у відповідний ТЦК;

вручити ПВР повістку про явку на виклик у ТЦК;

письмово повідомити з наданням витягів з наказів (розпоряджень) відповідним ТЦК про осіб з числа ПВР, тимчасово непрацездатних, які перебувають у відпустці або у відрядженні;

забезпечити здійснення контролю за результатами оповіщення та прибуттям ПВР до відповідного ТЦК.

Крім того, вручити повістку може і представник ОСББ чи ЖКГ.

Як писав "Апостроф", начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тищенко розповів, яка ситуація з врученням повісток буде в Україні невдовзі.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.