RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зима "зламала" дороги: уряд виділив 17 млрд гривень на ремонт доріг

Український уряд виділив 17,1 млрд гривень на дороги, які за традицією після зими потребують ремонту. Йдеться про залишок невикористаних 2023 року коштів державного бюджету.

Про таке рішення розповів представник Кабінету міністрів у парламенті Тарас Мельничук у Telegram.

Читайте також: Кабмін не виділив кошти на "зуби дракона" під Запоріжжям: деталі

Він зазначив, що це - кошти, які надійшли у Дорожній фонд у попередні роки та не були використані минулого року. Їх планують спрямувати на нову бюджетну програму під назвою "Розвиток мережі та утримання автодоріг загального користування держзначення".

Також уряд затвердив Порядок використання коштів держбюджету, що передбачені на розвиток мережі та утримання доріг загального користування держзначення у 2024-му.

"Порядком визначено... розподіл бюджетних коштів за напрямами використання; перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, та обсягів їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, закон "Про держбюджет на 2024 рік" передбачає, що всі надходження у Дорожній фонд будуть передані до загального фонду державної казни. Окрім того, влада скасувала субвенцію місцевим бюджетам на дороги місцевого значення. Торік на це передбачалося 16 млрд грн.

Таким чином, на ремонти доріг цьогоріч хочуть спрямувати залишки невикористаних торік грошей держбюджету. В окремих випадках виділятимуть гроші на ремонти доріг та мостів з резервного фонду.

Нагадаємо, у прифронтовому місті Курахове, яке регулярно обстрілюють російські окупанти, "збудують дороги" за 5 млн гривень.

  • Вас також може зацікавити:

Укрнафта значно переплатила за контрактом з компанією Свірського, яка звинувачують в обкраданнях Укргазвидобування - розслідування

Лише на двох тендерах "Агенція закупівель у сфері оборони" Жумаділова "накрутила" 1,5 млрд

В "Київпастрансі" назвали інформацію про начебто закупівлю скляних зупинок для повітряної тривоги недостовірною