RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не лише Україна: польські фермери заблокують кордон з ще однією країною

Починаючи з п'ятниці, 1 березня, польські фермери мають намір заблокувати дорогу на державному кордоні з Литвою. Очікується перекриття шляху на пункті пропуску "Кальварія - Будзиско".

Про це повідомив міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас, інформує литовське LRT.

Читайте також: Протести в Польщі найбільше вдарять по одній категорії українців: до чого готуватися

За його словами, аграрії почнуть блокувати трасу на польсько-литовському кордоні з 11 ранку 1 березня, попри інтенсивні переговори за участі профільного міністерства Польщі. Блокада триватиме приблизно тиждень.

Міністр зауважив, що спочатку повідомлялося про повну блокаду, однак згодом заговорили про те, що зроблять виняток для пасажирського транспорту, далі - про вибіркове блокування та "нормальні процедури". Деталі таких намірів стануть відомі у п'ятницю, додав він.

Протест влаштують на дорозі між польським містом Будзисько і литовським містом Кальварія. Йдеться про основну транспортну артерію для перевізників Литви, Латвії та Естонії. У зв'язку з цим очікуються чималі логістичні проблеми, а перевізники отримають збитки.

Фермери Польщі планують перевіряти, що перевозять у вантажному транспорті, зокрема в тих, які везуть сільськогосподарську продукцію. Відомо, що не чіпатимуть легкові авто, транспорт для перевезення металу та худоби.

Зараз польські фермери продовжують блокувати рух для вантажівок на шести пунктах пропуску з Україною, у чергах з боку Польщі стоять понад 2 тис. фур.

Нагадаємо, представники України та Польщі знайшли спільну мову і працюють над конструктивними рішеннями розблокування кордону з урахуванням інтересів обох країн.

  • Вас також може зацікавити:

Блокада кордону: в Україні знайшли, як гідно відповісти польським фермерам, відео

Ціни можуть підскочити: що під загрозою подорожчання в Україні через блокаду поляками кордону

Проблема зникне вже сьогодні: Туск анонсував розблокування військових та гуманітарних вантажів на кордоні