RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Санкції не за горами: США пригрозили банку, який працює в Україні та Росії

США можуть запровадити санкції проти Raiffeisen Bank International, який досі вільно працює на території Росії.

Про це пише видання EUobserver.

Зокрема, США пригрозили австрійському банку Raiffeisen санкціями після останніх брифінгів, у яких брали участь російські представники.

Читайте також: Знову "все за планом"? Росію виключили зі ще однієї міжнародної організації

Мінфін США вже попередив керівництво Raiffeisen Bank International про те, що банк ризикує бути відключеним від американської фінансової системи, якщо допомагатиме фінансувати ЗС РФ. Представники видання намагалися зв'язатися з представниками австрійської установи, однак адміністрація RBI відмовилася публічно коментувати роботу банку на території Росії та можливі наслідки цього процесу.

Торік прибуток RBI в Росії становив 1,3 млрд євро. На території РФ працювали 490 роздрібнених філій з майже 10 тисячами співробітників. Ба більше, австрійський банк узяв участь у державній схемі пільг за кредитами для російських військовослужбовців.

Як відомо, Україна включила RBI до переліку міжнародних спонсорів війни. Представник австрійського банку у коментарі журналістам підтвердив, що установа зацікавлена у подальшій співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції, аби домогтися видаленню банку з переліку спонсорів.

RBI - один з восьми міжнародних банків, які продовжують працюватим на території Росії. Після повномасштабного вторгнення свої російські дочірні компанії не закривали голландський кредитор ING, німецькі Commerzbank та Deutsche Bank, угорський OTP Bank, італійські Intesa SanPaolo та Unicerdit та шведський SEB. Австрійський RBI також вільно працює на території України.

Раніше ми розповідали, що Австрія блокувала 12-й пакет санкцій проти РФ.

Вас може зацікавити:

Росія - країна-спонсор тероризму: у Європі ухвалили найважливіше рішення

За війну і смерть Навального: США та ЄС ввели санкції проти Росії

Конфіскація активів РФ: в США знайшли законний спосіб передати гроші Україні