RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Конфіскація активів РФ: в США знайшли законний спосіб передати гроші Україні

Сполучені Штати знають про механізм, який нібито дозволить передати Україні заморожені активи РФ.

Про це пише видання Financial Times з посиланням на власні джерела.

За словами журналістів, США у форматі країн G7 обговорють можливість надання Україні заморожених активів РФ. Ба більше, представники Вашингтону стверджують, що наразі існує подібний механізм, який не порушуватиме міжнародне право.

Читайте також: США затвердили нові санкції проти Росії: хто увійшов до нового пакету

"Члени G7 та інші особливо постраждалі держави можуть заарештувати російські суверенні активи як контрзахід, щоб спонукати Росію припинити агресію", - йдеться у документі, який опинився у розпорядженні редакції.

Конфіскацію активів з огляду на повномасштабне вторгнення ЗС РФ можуть застосувати у якості "законного контрзаходу держави, які постраждали як такі, на яких особливою мірою вплинуло порушення РФ міжнародного права". Джерела підтверджують, що наразі США ведуть дискусії про використання російських суверенних активів. Інсайдер не виключає, що союзники можуть дуже швидко ухвалити відповідне рішення.

Ймовірно, питання про надання Україні заморожених активів РФ обговорять на зустрічі лідерів G7, яка запланована на лютий 2024 року. Конфіскація активів може стати для Києва новим "джерелом" отримання фінансової допомоги у той час, коли у США та Євросоюзі виникли внутрішні суперечки через подальше фінансування України.

"Ми повинні знайти спосіб отримати гроші в Україну в будь-якій формі. І все більше і більше країн вказують на активи й дивуються, чому вони все ще залишаються там", - додав європейський дипломат, який брав участь у переговорах на саміті Євросоюзу цього тижня.

Раніше ми розповідали, що Швейцарія заморозила чергову порцію російських активів.

Вас може зацікавити:

Йдеться про мільярди євро: в ЄС підтримали план використання активів Росії на користь України

Активи на десятки мільярдів: стало відомо, яке майно РФ арештоване в Україні

Буде складно: в ЄС пояснили проблему із конфіскацією активів РФ на користь України