RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

За війну і смерть Навального: США та ЄС ввели санкції проти Росії

Рада Європейського Союзу прийняла 13-й пакет санкцій проти Росії, який включає індивідуальні обмеження, імпортно-експортний контроль, санкції щодо заліза та сталі з РФ. США також впровадили нові обмеження проти агресії РФ та через смерть Олексія Навального.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Читайте також: Конфіскація активів РФ: в США знайшли законний спосіб передати гроші Україні

Рада ЄС додала 27 нових суб'єктів до переліку тих, хто безпосередньо підтримує військово-промисловий комплекс Росії. Вони піддаються більш жорстким експортним обмеженням товарів та технологій подвійного призначення, а також тим, що допомагають технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки. Деякі з цих компаній та організацій базуються в третіх країнах - Індії, Шрі-Ланці, Китаї, Сербії, Казахстані, Таїланді та Туреччині. Вони допомагали Росії обходити санкції, виробляти та розробляти електронні компоненти для зброї.

У списки санкцій потрапили ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб. Вони належать, зокрема, до військового та оборонного секторів. Ці компанії та люди беруть участь у постачанні озброєння з КНДР до Росії, депортації та утриманні українських дітей.

ЄС запровадив додаткові обмеження на експорт електричних трансформаторів, компонентів для розробки та виробництва безпілотників.

Також Рада ЄС додала Велику Британію до списку країн-партнерів, які вводять санкції щодо імпорту чавуну та сталі з Росії.

Своєю чергою, Сполучені Штати Америки також запровадили масштабний пакет санкцій проти Росії за війну в Україні та смерть в колонії російського опозиціонера Олексія Навального, заявив президент США Джо Байден.

"Сьогодні я оголошую про введення понад 500 нових санкцій проти Росії за її війну, що триває в Україні, і за смерть Олексія Навального", - сказав він.

За словами Байдена, санкції будуть направлені проти осіб, пов'язаних з ув'язненням Навального, а також проти російського фінансового сектору, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж та осіб, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах.

"Вони змусять Путіна заплатити ще вищу ціну за свою агресію та репресії всередині країни", - наголосив він.

Крім цього, Сполучені Штати вводять нові експортні обмеження щодо майже 100 організацій за "надання прихованої підтримки російській військовій машині".

"Ми вживаємо заходів щодо подальшого скорочення доходів Росії від продажу енергоносіїв. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію по всьому світу", - наголосив Байден.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія отримала рекордні прибутки від продажу нафти.

  • Вас також може зацікавити:

В списку Захарова і розробник "Ланцетів": США розширили санкції проти росіян

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні