RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні хочуть змінити використання готівки: НБУ озвучив нові правила

Україна перегляне використання готівки - НБУ пропонує нові правила, які посилять прозорість готівкових операцій за послуги бізнесу і не торкнуться фізичних осіб.

Про це повідомляє Національний банк України.

НБУ представив пропозиції щодо підвищення прозорості транзакцій при переведенні в готівку коштів, які передбачають зміни у використанні готівки. Однак ці зміни не стосуватимуться фізичних осіб, як раніше повідомлялося в недостовірних джерелах та соціальних мережах.

Читайте також: Буде лише гірше: що готує Нацбанк для власників карткових рахунків

За словами представників НБУ, ці дії спрямовані на боротьбу з тіньовою економікою та покращення контролю за фінансовими потоками. Вони будуть застосовуватись до юридичних осіб, включаючи фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Згідно з новими правилами, готівка, що переводиться громадянами на адресу ФОП або юридичних осіб, має бути зарахована на рахунки одержувачів у безготівковій формі. Це означає, що одержувачі повинні надати постачальникам платіжних послуг свій IBAN-номер рахунку для зарахування коштів.

Звичайних громадян ці зміни ніяк не торкнуться. Вони, як і раніше, зможуть використовувати готівку для оплати товарів та послуг на свій розсуд. Транзакції між фізичними особами також не зазнають змін.

""У соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази або платити готівкою за послуги чи товари ФОПів та інших юридичних осіб. Це не так. Для громадян нічого не змінюється: вони як раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів та інших юридичних осіб – готівкою чи безготівково", - заявили в НБУ.

Нові правила матимуть суттєвий вплив на підприємства та організації. Їм доведеться адаптуватися до безготівкових платежів, що дозволить виявити та запобігти незаконні фінансові операції.

Раніше ми розповідали, як змінився ринок праці в Україні на третьому році війни, за даними НБУ.

  • Вас може зацікавити:

Скільки можна зняти в банкоматі у 2024 році: НБУ озвучив ліміти в банках

Українцям готують новий військовий збір: кому доведеться платити і скільки

Торкнеться всіх українців: НБУ готує нові правила щодо банківської таємниці