RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українців закликали економити світло: озвучено пікові години

Енергетики закликають українців заощадливо використовувати електричну енергію у зв'язку зі значними пошкодженнями енергооб'єктів через атаки росіян. Особливо прохання стосується пікових вечірніх годин.

Про це повідомили гендиректор компанії Yasno Сергій та НЕК "Укренерго".

Читайте також: На українців чекають темні часи: головні наслідки удару по Трипільській ТЕС

Як зазначається, Росія своїми ракетами та дронами вранці завдала суттєвих пошкоджень електростанціям. З початку року це вже третя масована атака на енергооб'єкти.

"Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їх головна роль в енергосистемі - можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає", - повідомили енергетики.

Зокрема, сьогодні частина тепло- та гідроелектростанції не здатні нормально функціонувати через руйнування, а енергосистемі необхідний баланс: споживання електрики = виробництво електроенергії.

В Укренерго зауважили, що сьогодні виробництва суттєво менше, аніж учора, до атаки. З огляду на це, щоб зберегти рівновагу необхідно здійснити розвантаження споживання. Особливо це стосується вечірніх годин максимального навантаження з 19:00 до 22:00.

У цей час радять не вмикати потужну електротехніку або ж користуватися по черзі. Це допоможе енергосистемі безпечно пройти цей важкий період.

"Що ми можемо зробити зараз? Економити споживання в пікові години. І якщо нас таких буде багато, то це спрацює. Тому. З 19 до 22 години. Кожного дня. Будь ласка, економте електроенергію. Кожного дня. Увесь 2024 рік. Хай це стане звичкою", - повідомив керівник Yasno, додавши графіку щодо споживання певних електроприладів.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві енергетики оцінили загрозу переходу країни на віялові відключення після нових обстрілів енергетичних об'єктів Росією.

  • Вас також може зацікавити:

Готується новий наступ? Нові деталі щодо атак Росії на ТЕС України

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Коли у Харкові зможуть відновити енергопостачання: в "Укренерго" назвали термін