RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чи дійсно штрафуватимуть власників генераторів: у МОЗ дали чітку відповідь

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що власників генераторів не будуть штрафувати за перевищення рівня шуму, хоч така інформація шириться у мережі.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також: Графіки діятимуть весь день: якою буде ситуація зі світлом 18 червня

У МОЗ прокоментували повідомлення в інтернеті про нібито застосування штрафів під час порушення санітарно-гігієнічних норм у використанні генераторів.

"Інтернет-мережею шириться інформація щодо штрафів для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів - із посиланням на санітарно-гігієнічні норми України, затверджені МОЗ України... Міністерство охорони здоров’я роз’яснює, що дана інформація не відповідає дійсності, адже під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій санітарні норми щодо перевищення рівня шуму не застосовуються", - повідомили у відомстві.

У МОЗ зауважили, що відповідні вимоги не застосовуються у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інші прилади забезпечують життєдіяльність житлових/нежитлових громадських будівель.

Таке питання регулює стаття 32 закону "Про систему громадського здоров’я". Згідно з нею, шум на захищених об’єктах під час виконання будь-яких видів діяльності не має перевищувати рівні, встановлені державними медико-санітарними нормативами для певного часу доби.

"Допустимі рівні звуку в приміщеннях житлових будинків становлять 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі, а на території житлової забудови — 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі (наказ МОЗ від 22 лютого 2019 року № 463). Однак зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій. А також у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель", - додали у МОЗ.

Раніше ми писали, у яких містах можуть менше вимикати світло.

  • Вас також може зацікавити:

Як менше платити за світло: поради енергетиків

Світло вимикатимуть у всіх: житлові будинки від'єднають від ліній критичної інфраструктури

Як роздавати інтернет з комп'ютера і телефона, коли немає світла: 5 способів