RU  UA

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Світло вимикатимуть у всіх: житлові будинки від'єднають від ліній критичної інфраструктури

Побутових споживачів, які приєднані до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури, вимикатимуть від таких об'єктів, щоб забезпечити більш справедливий розподіл електроенергії.

Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в етері національного телемарафону "Єдині новини" 14 червня.

Читайте також: Зима в Україні може бути важкою: на скільки годин у будинках вимикатимуть світло

Наразі відомство спільно з військово-цивільними адміністраціями проводять інвентаризацію підключень до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури, за результатами якої оновлять перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню.

Він уточнив, що інвентаризація має на меті розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти, а побутових споживачів, які можуть бути задіяні у графіках погодинних відключень, приєднати до інших ліній.

"Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від’єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів", - зазначив Слободян.

Крім того, за його даними, українська енергосистема втратила більше ніж 9 ГВт високоманеврової генерації внаслідок російських атак. Це не встигнуть повністю відновити до зими 2024-2025. Тому можуть бути вимкнення світла і взимку.

"Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об’єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі - це буде тільки плюс", - пояснив Слободян.

Раніше ми писали, якою буде ситуація зі світлом наступного тижня.

  • Вас може зацікавити:

Як роздавати інтернет з комп'ютера і телефона, коли немає світла: 5 способів

Решта червня буде важкою: енергетики попередили про збільшення відключень світла

Енергетики попередили про ще більший дефіцит електроенергії у липні