RU  UA

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90

Новини

25 вересня

Всі новини

​У "Слузі народу" визнали недоліки нової системи оплати праці на держслужбі

Нова грейдова система оплати праці державних службовців, запроваджена урядом у 2024 році, може нашкодити антикорупційним органам, зокрема НАЗК.

Про це під час щорічного Рішельє-форуму публічної служби сказала голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, передає кореспондент "Апострофа".

"Ми зіткнулися з певними помилками. Скажу чесно, я була дотична дуже глибоко до процесів, які стосувалися оплати праці в ДІАМІ - Державній інспекції архітектури й містобудування, я бачила, що відбувається з оплатою праці і системою грейдів безпосередньо в Агентстві відновлення. Були прийняті відповідні кроки, щоб прийти до більш-менш справедливих критеріїв, щоб ці інституції правильно функціонували. Зараз ми допомагаємо НАЗК, бо можемо дуже багато втратити з точки зору будівництва антикорупційних інституцій, НАЗК в тому числі, якщо не виправимо відповідні вади саме в оплаті праці", — зазначила вона.

Шуляк також наголосила, що законопроєкт №8222, прийнятий Верховною Радою за основу, допоможе встановити справедливість в оплаті праці держслужбовців.

Як відомо, Мустафа Найєм покинув посаду голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у червні цього року. Серед причин він назвав перешкоджання роботі та суттєве зменшення заробітних плат співробітникам агентства.