RU  UA

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85

Новини

4 жовтня

Всі новини

Вимагав хабар у 100 тис. грн: "Енергоатом" звільнив одного з топменеджерів

НАЕК "Енергоатом" звільнив керівника з контрольно-ревізійної роботи Олександра Скопича, якого викрили на вимаганні хабаря у 100 тис. гривень. Водночас, його підозра жодним чином не повʼязана з роботою в цій компанії.

Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому".

Там зазначили, що Скопича було звільнено ще 30 вересня у зв'язку із "суспільним резонансом та порушенням вимог компанії у сфері боротьби із корупцією".

Запевнили, що корупційні дії посадовця не стосуються роботи в компанії. Натомість в "Енергоатомі" діє ефективна система запобігання корупції та зловживанням посадовців", а вся тендерна документація проходить ретельні перевірки.

"Всі закупівлі здійснюються суворо відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує повну прозорість та відкритість процесів. В разі виявлення порушень при проведенні закупівель, в Компанії одразу призначаються службові розслідування", - йдеться у повідомленні.

Водночас, після затримання посадовця в інформаційному просторі розпочалася чергова хвиля інформатак на "Енергоатом". Аналіз подібних публікацій вказує на головну мету, що співпадає з метою ворога – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові обʼєкти для масованих атак. Саме через це і було звільнено посадовця.

Нагадаємо, 28 вересня силовики затримали посадовця "Енергоатома" на хабарі в 100 тис. гривень за махінації з пальним.