RU  UA

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Обшуки в НБУ: голова НАБУ повідомив про розслідування зловживань на мільярди

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що його відомство перевіряє законність витрачання коштів на рефінансування комерційних банків та причетність до цього процесу керівництва Національного банку України (НБУ), зазначивши, що збиток державі склав мільярди гривень.

Про це Ситник розповів в ефірі 1+1.

Він зазначив, що ця справа розслiдується вже кілька місяців. Разом з тим Ситник зазначив, що про конкретних посадових осіб не йдеться. Так він відповів на питання, чи могла глава НБУ Валерія Гонтарєва не знати про можливі зловживання.

За словами глави НАБУ, такі величезні потоки не можуть обійтися без участі керівництва Нацбанку, і на причетність до цих дій буде перевірятися фактично все його керівництво.

Також він повідомив, що паралельно ведеться робота по витребуванню матеріалів з-за кордону. Ситник стверджує, що більша частина коштів, виданих в якості рефінансування, була перерахована на офшори або в іноземні банки.

Питання, чи вдалося НАБУ встановити зв'язки керівника НБУ Валерії Гонтарєвої та її заступника Рожкової з російськими банками, Ситник залишив без відповіді.

Як повідомляв "Апостроф", 29 березня в НАБУ розповіли, що проводять слідчі дії в НБУ і здійснюють виїмку документів. Пізніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) Назар Холодницький заявив, що обшуки в НБУ пов'язані з Platinum Bank та іншими фінансовими установами.