RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​СБУ розкрила офшорну схему на мільйони доларів

Служба безпеки України викрила схему, за допомогою якої зловмисники вивели на рахунки в одній з офшорних юрисдикцій більше $ 17 млн коштів комерційного банку, отриманих в якості рефінансування НБУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Для проведення операції підприємці уклали уявний міжнародний контракт з однією з офшорних структур і перерахували кошти компанії-нерезиденту в розрахунок за поставки обладнання. Щоб уникнути валютного контролю та податкових перевірок власники акціонерного товариства для виведення коштів за кордон використовували підконтрольний комерційний банк, який зараз перебуває в процедурі ліквідації", - відзначають в СБУ.

У релізі не уточнюється, про який банк йдеться. За висновком спецслужби, угода призвела до збитків держави в розмірі понад 436 млн грн.

Слідчі СБУ винесли підозру керівнику української компанії, через яку були виведені кошти, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Також повідомляється, що СБУ ініціювала передачу активів підприємства в розрахунок за суму завданих збитків в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА).

Як повідомляв "Апостроф", журналісти розповіли, як топ-чиновники ГПУ допомогли "померти" відомому шахраю: відео.