RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Суд зняв арешт з майна Коломойського і партнерів: подробиці скандалу

Печерський районний суд Києва зняв арешт з 415 об'єктів нерухомості ТОВ "Пріватофіс", який був накладений постановою цього ж суду за клопотанням генпрокуратури.

Таке рішення було прийнято 5 липня, пише Finbalance.

Арешт був накладений в 2017 році в рамках кримінального провадження про видачу "ПриватБанком" кредитів - в період до націоналізації і залучення рефінансування в НБУ - для пов'язаних осіб на невигідних умовах, що призвело до виникнення заборгованості юросіб перед банком на 373 млн грн.

Під арешт тоді потрапили активи компанії: земельні ділянки, нежитлові, офісні приміщення в різних регіонах України.

Суд вирішив, що до ТОВ "Пріватофіс" "не може бути застосований запобіжний захід кримінально-правового характеру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, в тому числі, конфіскація, а арешт був накладений без доказів пропорційності вартості нерухомого майна, на яке було накладено арешт, з розміром збитку, заподіяного кримінальним правопорушенням, тобто з порушенням п. 4 ч. 2 ст. 173 КПК України".

Згідно з судовими матеріалами у кримінальному провадженні ПриватБанк надав кредит для ТОВ "Пріватофіс". При цьому в заставу для фінустанови були передані частки в статутному капіталі компанії-позичальника, власниками яких є в т.ч. ТОВ "Тайлон", ТОВ "Ел Ті Груп", ТОВ "Агентство Новий світ", ТОВ "зернопоставки-М".

Зараз Госпсуд Дніпропетровської області розглядає справу №904 / 1520/19 за позовом Приватбанку в згаданих компаній, а також ТОВ "Канделла", ТОВ "ВПФ", ТОВ "Елара", ТОВ "Комунальне обслуговування будинків" про звернення стягнення на їх частки в статутному капіталі ТОВ "Пріватофіс" (за договором застави №09 / 01 / K / DZ від 28.03.2016) в рахунок погашення заборгованості ТОВ "Пріватофіс" на суму 689 млн грн.

Крім цього, Господарський суд Дніпропетровської області розглядає ще ряд позовів Приватбанку в ТОВ "Пріватофіс" про стягнення заборгованості за кредитними договорами від 17 грудня 2008 року на суму понад 500 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Господарський суд Дніпропетровської області призначив підготовче засідання за заявою Національного банку України до колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського.