RU  UA

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

​Апеляційний суд прийняв несподіване рішення щодо активів Коломойського

Київський апеляційний суд відмовив Національному банку України в знятті арешту з активів колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського і компаній, які йому належать.

Про це свідчить рішення суду від 23 травня.

Це вже друге рішення не на користується НБУ за позовом проти Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, активи Коломойського були заарештовані за позовом Генпрокуратури 22 березня. Арешт був накладений в рамках кримінального провадження про можливе виведення 19 млрд грн рефінансування, залученого ПриватБанком у НБУ до націоналізації. Ці активи Нацбанк отримав в іпотеку/заставу в якості забезпечення боргів ПриватБанку по рефінансуванню.

Основна частина арештованого майна - це рухоме майно ДніпроАзот, Нікопольського заводу феросплавів, Покровського (колишній Орджонікідзевський) і Марганецького ГЗК.

Також в цей список увійшли літак Boeing 767-300, ряд квартир в дніпровському ЖК Амфітеатр, земельні ділянки курорту "Золотий берег" в Одеській області та гірськолижного комплексу "Буковель".

Як повідомляв "Апостроф", олигарх Ігор Коломойський збирається побудувати групу впливу з кандидатів, які можуть пройти до Верховної Ради по мажоритарних округах.