RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кабмін готує серйозний удар по Коломойському: спливли резонансні деталі

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради закон про неповернення "ПриватБанку" колишньому власнику українському олігарху Ігорю Коломойському.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Проект закону № 2571 від 11 грудня 2019 року під назвою "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань функціонування банківської системи" змінює законодавство, що стосується виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Зокрема, зміни було внесено до статей 41, 41.1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", відповідно до яких Приватбанк було виведено з ринку.

Пропоновані зміни цих статей передбачають заборону для власників неплатоспроможних банків отримувати фінансові установи назад у власність. Ініціатором законопроекту став прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Нагадаємо, одна з основних вимог МВФ до України для отримання чергового траншу - це як раз заборона Коломойському на повернення Приватбанку. В іншому випадку, не виключено, що грошей МВФ Україна не отримає.

Детальніше про місію МВФ в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Як Зеленському отримати 5 мільярдів від МВФ і при чому тут балакучий Коломойський.