RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Банки не "захиталися": експерт вказав на важливий момент з коронавірусною кризою в Україні

У період коронавірусної кризи в Україні банківська система продемонструвала стійкість та не "захиталася".

Про це сказав "Апострофу" виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

На його думку, керівництво Нацбанку демонструє ефективні рішення в умовах падіння економіки України, яке посилюється наслідками карантинних обмежень.

Регулятору вдається утримувати стабільним курс гривні, немає зростаючої інфляції, а біля банків відсутні черги вкладників.

"Ми відзначаємо практично зразкову реакцію НБУ на "коронакризу". Банківська система була підготовлена, жоден банк за цей час не почав "хитатися". За відгуками самих банкірів, регулятор чітко розробляв інструкції та технічні рішення для забезпечення фінансової стабільності. Були представлені заходи по рефінансуванню банків", - сказав Вишлінський.

За його словами, НБУ також проводив правильну політику на валютному ринку, не вводячи валютних обмежень, як це було зроблено в Туреччині. Там в результаті ліра показала рекордний обвал.

"Хотілося б відзначити, що НБУ не влаштовує метушні з курсом, не намагається його утримувати, ринок сам виправляє дисбаланси і гривня залишається стабільною. У нас стабільно низький показник інфляції. Регулятор справляється з інфляційною метою", - підкреслив експерт.

Детальніше про те, хто стоїть за атакою на Смолія, та чи є підстави для перезавантаження керівництва Нацбанку, читайте в матеріалі "Апострофа": Коломойський проти Нацбанку: чого хоче домогтися олігарх.