RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Коломойському готують щедрий подарунок замість ПриватБанку

Екс-міністр уряду Олексія Гончарука Дмитро Дубілет може стати новим очільником державного "Ощадбанку".

Про це повідомило інформоване джерело "Апострофа" в банківських колах.

"У найближчі тижні призначать нового главу "Ощадбанку". Є список з п'яти претендентів, фаворит - Дмитро Дубілет, він швидше за все буде затверджений. Нинішній глава Андрій Пишний навіть не числиться серед кандидатів", - сказав співрозмовник видання.

Дмитро Дубілет був IT-директором "ПриватБанку" в 2012-2016 роках, коли фінустанову очолював його батько Олександр Дубілет. З 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року Дмитро Дубілет обіймав посаду міністра Кабінету міністрів України. Також він відомий як співзасновник першого в Україні мобільного банку (без відділень і філій) - "Монобанку".

Як повідомило джерело, таке призначення викличе серйозні запитання.

"Сам Дубілет - дуже симпатична молода людина, але його зв'язки з Коломойським і вчорашнє (13 травня - "Апостроф") рішення по "ПриватБанку" змушують підозрювати владу у певній хитрій грі - втративши надії повернути під свій контроль "ПриватБанк", його колишній співвласник Ігор Коломойський отримає в якості "компенсації" державний "Ощадбанк", і саме це послужило причиною просування Дубілета", - зазначив співрозмовник видання.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон, який не дозволить Коломойському повернути контроль над "ПриватБанком" (у зв'язку з чим він і отримав неформальну назву "антиколомойський" закон). Ухвалення цього закону було головною умовою надання Україні кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ), сума якого має скласти 5 мільярдів доларів.

Зараз "Ощадбанк" очолює Андрій Пишний, проте 5 березня 2020 року був оголошений конкурс на заміщення посади глави правління фінустанови.