RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Голова наглядової ради Укрексімбанку, яка має розібратися з діяльністю Ігнатенка, провела з ним вечір у ресторані - ЗМІ

Голова наглядової ради "Укрексімбанку" Оляна Гордієнко пообіцяла заслухати правління банку щодо всіх подій, що сталися в "Укрексімбанку".

"Наразі службове розслідування від 8 жовтня завершено і завтра – 18 листопада, наглядова рада заслухає звіт за його результатами. Наглядова рада ставила чітке завдання перед цим службовим розслідуванням: об'єктивно та всебічно вивчити обставини інциденту та дати справедливу оцінку його наслідкам", - написала вона у Facebook.

Однак, як пише LegalHub, увечері 16 листопада Гордієнко "зустрічалася в барі з членом правління банку Олександром Ігнатенком".

Фото: LegalHub

Ігнатенко до "Укрексімбанку" працював в "Укргазбанку". В "Укрексімі" він - головний "щодо питань із корпоративним бізнесом", зазначає видання.

"Саме Олександр Ігнатенко минулого тижня організував в "Укрексімбанку" горезвісну зустріч начальника служби безпеки Ігоря Тельбізова, на якій співробітники банку аплодували його відновленню на роботі. Крім того, саме Ігнатенко відповідав за видачу скандального кредиту бізнесменові Сергію Брюховецькому, який працює в "ДНР" на придбання ТРЦ SkyMall у Києві $60 млн", - пишуть журналісти.

Оляна Гордієнко заявила, що вимагатиме звіт від правління "Укрексімбанку" щодо всього, що сталося в банку: сумнівного кредиту Брюховецькому, скандалу пов'язаного з нападом Євгена Мецгера на журналістів програми "Схеми" і того, на якій підставі було відновлено Ігоря Тельбізова.

"Але, зважаючи на все, Гордієнко вже заслухала цей звіт від Ігнатенка ввечері в барі... Взагалі, це викликає, як мінімум, здивування: голова наглядової ради банку, яка має розібратися в тому, що накоїв Ігнатенко, проводить з ним теплий вечір за випивкою. З людиною, яка винна у поверненні Тельбізова і, головне, у видачі кредиту, через яку все трапилося. Будь-які заяви Гордієнка про чесне розслідування та відновлення справедливості після цього виглядатимуть абсолютно лицемірно", - говорить для LegalHub джерело в Нацбанку.