RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Чого чекати від гривні у 2022 році: банки дали прогноз курсу валют

Незважаючи на безліч факторів, ситуація з курсом долара в Україні стабілізувалася і зараз експерти спробували спрогнозувати, як поводитиметься національна валюта у 2022 році.

Як розповіли представники різних банків у коментарі "РБК-Україна", у новому році не варто очікувати серйозних коливань курсу.

За даними представника одного з банків, на початку року "основними факторами підтримки або девальвації гривні також будуть операції НБУ на валютному ринку та настрої нерезидентів".

Там уточнили, що у 2022 році ймовірне зменшення підтримки з боку експортерів, на що вплинуть ціни на сировину, які подешевшали у порівнянні з піками 2021 року.

За його прогнозом, у новому році девальваційні настрої переважатимуть, а зміцнення національної валюти матиме вплив на уповільнення зростання ВВП та доходи держбюджету.

В іншому великому банку уточнили, що у новому році важливим фактором для курсу будуть події на кордоні з РФ та можлива ескалація. Крім того, на курсі можуть позначитись зміни інструментів з боку ФРС США для боротьби з високими інфляційними реаліями.

Загалом же один із фахівців прогнозує "коридор 26-28 гривень/долар" у 2022 році. Водночас в іншому банку прогнозують до кінця курс 26,50-27,50 гривень/долар.

Нагадаємо, що європейський центральний банк планує до 2024 року обрати новий дизайн банкнот євро.