RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Збій у роботі Приват24 та Ощадбанку: чому не працюють

У вівторок, 15 лютого, стався масштабний збій у системі платежів Приватбанку Приват24. Як повідомляють користувачі, на сайт не можна увійти з ноутбука, мобільний додаток завантажується протягом години.

Про це пише "Апостроф".

Сервіси ПриватБанку не працюють у Києві, Дніпрі, Вінниці та інших містах. При спробі увійти на сайт фінансової установи або скористатися мобільним додатком на екрані крутиться цифр 24 у колі.

Як повідомив народний депутат Олександр Дубинський, Приватбанк піддається масованій ДДОС-атаці вже протягом кількох годин.

Також він написав, що проблеми посилюються потоком клієнтів, які намагаються зняти гроші у банкоматах та відділеннях. Варто зазначити, що банкомати Приватбанку продовжують працювати. Проблеми виникають лише при спробі увійти на сайт або додаток.

Пізніше жертвою невідомих хакерів став Ощадбанк. Українці масово скаржаться на збої у роботі банкоматів та терміналів, які не дають зняти чи покласти гроші на картку.

Відомо, що у деяких користувачів мобільні додатки банків все ж таки працюють.

Нагадаємо, що сьогодні українці стали отримувати смс-повідомлення нібито від імені державного ПриватБанку про те, що банкомати його мережі цього дня не працюватимуть "з технічних причин". При цьому номер відправника смс, очевидно, банку не належить.

Банк спростував свою причетність до розсилки повідомлень і заявив, що установа працює у штатному режимі, а співробітники кіберполіції встановлюють осіб, які причетні до розсилки помилкових повідомлень.

Пізніше стався збій у роботі Приватбанку та Ощадбанку.

Також "Апостроф" писав, що за Приват24 перестав працювати сайт Міноборони. Причина поки що невідома.