RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ваші гроші залишилися на ваших картах: Нацбанк розвіяв популярний фейк серед українців

Система електронних платежів Нацбанку (СЕП) працює щодня, тому українці не матимуть жодних проблем з платіжними картками.

НБУ розвінчує черговий безглуздий фейк про неможливість зняття готівки з 12 березня.

"Робочий день у СЕП впливає лише на дату відображення здійснених операцій у балансі банків. А операції з платіжнимикартками, такі як зняття готівки чи безготівкова оплата товарів чи послуг, не обробляються в СЕП, вони здійснюються через окремі платіжні системи (Mastercard, Visa, ПРОСТІР тощо)", - пояснюють у НБУ.

Нацбанк нагадав, що українці ніколи не мали проблем із зняттям готівки на вихідних чи пізно ввечері, коли банки не працюють. Причиною цьому є те, що у вихідні й уночі платіжні системи Mastercard, Visa, ПРОСТІР, а відповідно банкомати і термінали працюють, незалежно від робочого часу банків.

Сьогодні вже 13 березня, а гроші на рахунках українців цілі та неушкоджені, а термінали й банкомати працюють у звичному режимі, що ще раз підтверджує абсурдність фейку.

"Безготівкові розрахунки платіжними картками є одним із найбезпечніших і надійних способів оплати в нинішніх умовах", - наголошують у НБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, які банки в Україні запровадили кредитні канікули.