RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Доведеться платити більше: ПриватБанк змінив правила користування кредитками

Із 1 червня багато українських банків скасує кредитні канікули та поверне старі відсотки за кредитними картками, щоб не працювати у збиток. Серед них - державний "ПриватБанк".

Про це повідомляє видання Obozrevatel.

У пресслужбі банку розповіли, що "Приват" поверне кілька призупинених програм, наприклад, "Оплату частинами". При цьому скасує кредитні канікули. Тобто користувачам кредиток доведеться вносити щомісячний платіж за кредитом, коли перевищено пільговий період.

Для стимулювання клієнтів робити такі платежі - залишать пільгову ставку, якщо платіж становитиме щонайменше 5% заборгованості на місяць. Інакше - відсотки будуть нараховувати за стандартними ставками для карток "Універсальна" Голд" - 3,4%, для карток "Універсальна" - 3,5%.

"Пільгові умови обслуговування зі ставкою 1,7% на місяць діятимуть до кінця серпня, якщо клієнт вчасно вносить обов'язковий щомісячний платіж у розмірі 5% суми заборгованості", - зазначили у фінустанові.

Раніше пропонувалося добровільне погашення кредитів та завдяки кредитним канікулам можна було без штрафів і пені нічого не платити. Цим правом користувалася більша частина клієнтів у регіонах з "гарячих точок". Попри це, відсотки (1,7%) за кредитками продовжували нараховуватися.

Водночас, особливі умови обслуговування навіть після завершення кредитних канікул діятимуть також для військових та осіб, які постраждали через військову агресію Росії.

Як повідомлялося, останнім часом шахраї активізували схеми викрадення коштів із банківських карток українців. Особливо це трапляється з клієнтами "Приватбанку".