RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В "Альянс Банку" спростували інформацію про фінансові проблеми та заявили про інформатаку

"Альянс Банк" зіткнувся з поширенням хибної інформації про фінансовий стан та правомірність дій банку. Ці звинувачення не відповідають дійсності. У банку наголосили, що інформація була заснована на домислах, розміщених на сайті Luxembourg Herald.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву банку.

В Альянс Банку наголошують, що за результатами 2021 року банк збільшив розмір регулятивного капіталу з 0,6 до 1,0 млрд грн, а станом на 01.01.2022 чисті активи банку за аналогічний період зросли на +4,1 млрд грн, чистий прибуток банку за рік становила 331 млн грн, значення CIR - 38%, що згідно з даними CASE-Україна вносить "Альянс Банк" до списку найефективніших банків країни за підсумками 2021. Крім того, станом на 1 червня 2022 банк дотримувався всіх ключових економічних нормативів, що встановлюються НБУ. Зокрема, капіталу, ліквідності та кредитного ризику, за винятком ліміту довгої валютної позиції Л13-1.

"Банк утримує довгу валютну позицію насамперед з метою продажу валюти позичальникам, які мають заборгованість в іноземній валюті та мають на меті погашення заборгованості, що, своєю чергою, дозволяє суттєво знизити рівень як кредитного, так і валютного ризиків", - уточнює голова правління Альянс Банку Юлія Фролова.

На даний момент банк не потребує додаткового фінансування.

"Сьогодні "Альянс Банк" продовжує реалізовувати стратегію розвитку за заданими напрямками. Банк брав активну участь у державній програмі допомоги аграріям у проведенні посівної кампанії у 2022 році та профінансував сільгоспвиробників на 353,8 млн грн, відновив кредитування суб'єктів малого та мікробізнесу. Крім цього, ми проводимо співпрацю з міжнародними фінансовими компаніями з метою фінансування клієнтів МСБ в аграрній галузі та галузі альтернативної енергетики, впровадження ресурсозберігаючих технологій. Активно розвиваємо міжнародні зв'язки, залишаючись лідером на ринку гарантійних операцій, розширюючи можливості, що вже існують, за допомогою впровадження торговельного фінансування та підтримки експортерів/імпортерів продукції", - резюмувала Юлія Фролова.