RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українці скаржаться на крадіжку грошей із кредиток ПриватБанку: що відбувається

Клієнт ПриватБанку поскаржився на крадіжку грошей з кредитної картки, яка не використовувалася, не була прив'язана до жодної платіжної системи, крім Приват24, і фізично знаходилася вдома.

Про це він написав на сайті "Мінфін".

За словами клієнта, невідомий рівними частинами списав із картки 12 тисяч гривень. Картку заблокували, але тепер щомісяця доводиться погашати кредит.

Представник банку пояснив, що така операція можлива лише при володінні інформацією про номер карти, СVV код і строк дії, тобто даними, які мають бути відомі лише її власнику.

"Реквізити картки шахраї могли отримати не тільки з необережності, але й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину та недобросовісні охоронці, передача картки в руки при оплаті, ненадійні сайти)", - йдеться у відповіді ПриватБанку.

Також повідомляється, що банк подав заявки на оскарження платежів до міжнародної платіжної системи.

“Ми виступаємо в ролі заявника і завжди докладаємо максимум зусиль, щоб вони були розглянуті на користь клієнта. За результатами їх розгляду ви будете повідомлені додатково”, – зазначили у ПриватБанку.

Як повідомляв “Апостроф”, банкомати ПриватБанку відмовляються видавати гроші за QR-кодом, а термінали не приймають купюри понад 200 гривень.