RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Що робити з пошкодженими через окупантів купюрами: пояснення Нацбанку

Аби запобігти дестабілізації економіки в України працівники багатьох банків на окупованих територіях змушені були пошкодити тисячі українських купюр. У разі отримання банкнот з пошкодженнями під час розрахунків, необхідно звернутися у будь-який банк.

Про це повідомляє Нацбанк України.

НБУ наполягає не піддаватися на провокації і користуватися під час розрахунків лише тією готівкою, яка не має жодних пошкоджень та не викликає сумнівів у її платіжності. В іншому випадку гроші необхідно передати в банк для подальших досліджень. Наголошується, що під час війни в Україні пошкоджені банкноти обміну не підлягають.

"Підроблені та навмисно пошкоджені банкноти вилучаються без відшкодування їх вартості. Про вилучення з обігу таких банкнот інформуються правоохоронні органи, які здійснюватимуть відповідні розслідування", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що банкноти можуть бути пошкоджені механічним способом (обрізання не менше половини банкноти та її знищення; розрізання навпіл або на три частини; просвердлювання в банкноті трьох або більше отворів) або спеціальними розчинами чи іншими фарбуючими речовинами із зафарбовуванням не менше 50% загальної площі банкноти.

Раніше ми писали, чи загрожує Україні "банкопад".