RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Питання обіцяють вирішити: у "ПриватБанку" відреагували на дефіцит валюти у касах

Клієнти державного ПриватБанку останніми днями не можуть зняти готівкові долари зі своїх рахунків, оскільки фінустанова скасувала операції з видачі іноземної валюти в готівці через підвищений попит і труднощі логістики.

Про це повідомив прессекретар ПриватБанку Олег Серга для UBR.ua.

У серпні попит на готівковий долар серед населення значно зріс, тому з'явився дефіцит банкнот. І, як відомо, під час повномасштабної війни виникають проблеми з доставкою купюр в Україну.

"У серпні ми зіткнулися з багаторазовим зростанням попиту на готівкову валюту. Йдеться не про євро чи іншу валюту, а саме про долар. З'явився дефіцит даних банкнот. У той же час через війну в Україні у нас виникли проблеми з доставкою купюр в країну", – пояснив Серга.

Раніше гроші привозили літаками, а зараз цей вид транспортування став неможливим. Тому зараз у багатьох регіонах України спостерігається дефіцит готівкових доларів. Однак це питання вирішиться вже найближчим часом.

"Ми працюємо над забезпеченням нормального функціонування банківської системи. У нас достатньо резервів, щоб підтримати відділення наших банків в умовах зростання попиту. Крім того, ми вже провели переговори з Нацбанком і 7 вересня регулятор проведе фінансову операцію, щоб у нас була можливість забезпечити готівкою наші банки", – додав Олег Серга.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ПриватБанк зняв усі пільги за кредитними картками для українців.