RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Державний банк витратив сотні мільйонів на страхування співробітників - розслідування

Державний ПриватБанк у 2022 витратив на страхування співробітників 121 млн грн (витрати зросли у три рази), в той час як на допомогу армії та постраждалим від російської агресії витратив 81 млн. У 2023 витрати на страхування у Приватбанку склали 53 млн грн. У липні 2023 банк провів тендер із закупівлі послуг медстрахування співробітників та їх родичів, включаючи віп-страхування для топ-менеджменту банку на 95 млн гривень.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Медичне страхування у Приватбанку, як зазначається в матеріалі, полягає в тому, що співробітники банку будуть отримувати лікування в платних клініках за рахунок державного банку. Менеджмент банку та їхніх родичів обслуговуватимуть англомовні спеціалісти, співробітники банку доплачуватимуть за страховку 25%. Таким чином, страхова компанія отримає не 95 млн, а 118 млн гривень.

В тендері Привата на медстрахування перемогла "Страхова компанія "ВУСО". Одним з кінцевих бенефіціарів якої є Назарчук Михайло, він також є й Головою Наглядової ради ПрАТ "СК "ВУСО" - люстрований чиновник часів Януковича, був членом Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку за Януковича. Назарчук та "СК "ВУСО" в ЗМІ пов'язували з фінансуванням сепаратистів Донбасу та махінаціями з цінними паперами. Ніяких повідомлень з боку правоохоронців щодо цього не було.

У ВУСО підтвердили, що Назарчук Михайло є одним з кінцевих бенефіціарів компанії. У ВУСО зазначили, що НБУ прийнято рішення про визнання структури власності ПрАТ "СК "ВУСО" прозорою. За період з 01.01.2023 по 01.12.2023 ПрАТ "СК "ВУСО" здійснило виплат по добровільному медстрахуванню на 245 млн грн. Загальна кількість застрахованих осіб по ДМС станом на 1 грудня 2023 року становить 110 тисяч застрахованих осіб. Кількість звернень застрахованих до медичного контакт-центру в 4 кв. 2023 - в середньому 2 800 на день. "СК "ВУСО" заявили, що допомагають Збройним Силам України - публікації про допомогу відображені на сайті компанії та соцмережах.

"Апостроф" звернувся із запитом до керівництва ПриватБанку, щоб з'ясувати мотиви витрат під час війни 95 млн грн на необов'язкове страхування співробітників та чому для страхування була обрана компанія "ВУСО", відповідь з ПриватБанку досі не була отримана.