RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Чи чекати Україні новий транш МВФ: джерела розкрили важливі дані

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може відмовити Україні в наданні другого і третього кредитного траншу по поточній програмі.

Такий прогноз озвучив в ефірі ObozTV економічний експерт Ігор Гарбарук.

"На мою думку, ні другого, ні третього траншу за цією програмою (саме за цією) чекати не треба. Швидше за все, у зв'язку зі структурною зміною влади в Україні, МВФ цією місією підведе підсумки: що зроблено, що не зроблено", - сказав Гарбарук.

Він пояснив, що отримання другого траншу сумнівно, в тому числі, через оголошений президентом Володимиром Зеленським розпуску Верховної Ради України.

Експерт нагадав, що Україна не виконала деякі взяті на себе зобов'язання: не прийняла закон про спліт (про ліквідацію Нацкомфінпослуг) і закон про відповідальність за незаконне збагачення.

"Як буде Рада голосувати за необхідні закони, якщо президент сказав, що він цю Раду розпускає? Ми почули з вами заяву прем'єр-міністра України, що він йде зі своєї посади. Хто з МВФ буде підписувати документи? Тобто тут юридичний казус ще може бути ключовою проблемою", - уточнив він.

При цьому Гарбарук висловив надію, що Київ досягне принципової домовленості з МВФ про відкриття "нової, якісно іншої програми".

Джерела "Апострофа" також підтверджують цю інформацію. За їх словами, наступний транш, якщо і буде, то не раніше лютого наступного року.

Читайте також матеріал "Апостроф. Економіка" - Без грошей МВФ: чим загрожує Україні припинення фінансування.