RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Що буде з курсом долара наступного тижня: аналітики озвучили прогноз

Старший аналітик інформаційно-аналітичного центру "Альпарі" Вадим Іосуб прогнозує подальше зниження курсу долара відносно гривні, яка раніше стрімко падала.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "РБК-Україна".

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,1 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 24,0/24,2 грн", - прогнозує Вадим Іосуб.

Як повідомив експерт, падіння курсу долара, який за минулий тиждень знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 1,4-1,8%, є зміцненням гривні і не пов'язане з якимись зовнішніми факторами.

"Гривня зміцнилася до долара, який в свою чергу зміцнювався до інших валют, починаючи від євро, закінчуючи рублем. Так, валютна пара євро/долар знизилася до 1,0950, а це мінімальне значення з початку жовтня минулого року ", - зазначив Іосуб.

Аналітик нагадав, що ще в п'ятницю, 31 січня, долар на міжбанку зростав і торги понеділка також відкрилися зростанням - вище позначки 25,1 грн. Однак, після цього американська валюта відразу перейшла до зниження і падала аж до першої половини дня п'ятниці, після чого падіння долара зупинилося.

Таким чином, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 24,92 грн до 24,58 грн (-1,4%).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Національний банк України оприлюднив офіційний курс валют на суботу, 8 лютого, гривня продовжує зміцнювати свої позиції.