RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Купувати чи продавати: експерти розповіли, що буде з курсом долара влітку

Протягом літа гривня буде мати тенденцію до зміцнення, її стабільності нічого не загрожує.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Важливим фактором стабільності гривні експерти також вважають те, що на сьогоднішній день на ринку не відчувається значного попиту на валюту. Це пов'язано з тим, що час виплат за міжнародними кредитами ще не настав.

"Традиційно на кінець весни - початок літа їх припадає найменше. Платити за державними боргами (які у нас швидко ростуть через великі відсотки по кредитах) ми будемо в вересні, а до цього є ще час на переговори з МВФ", - пояснив СЕО компанії Babitskyi Investment Management Роман Бабицький.

Більшість експертів згодні з тим, що причини, які сприяють зміцненню гривні, не зникнуть протягом найближчих місяців. Тому, щонайменше, до кінця літа в Україні очікується відносна курсова стабільність.

"Протягом літа гривня буде зміцнюватися. До вже наявних факторів додасться зростаючий потік інвестицій. Цьому сприятиме відкриття ринку землі, повноцінний запуск великої приватизації. Насправді, незважаючи на відсутність траншів від МВФ, в Україну заходить дуже багато валюти як за інвестиційним, так і за кредитним напрямками, а також у вигляді грантів", - додав радник голови правління "Кредитвест банку" Василь Невмержицький.

Він уточнив, що хоча в кожному конкретному випадку це досить невеликі кошти, але в цілому потік досить істотний. Наприклад, зараз в Україні на кошти Світового банку реалізуються проекти на 3,2 мільярда доларів. Це не головний фактор з точки зору курсоутворення, але він теж має значення.

"За динамікою національної валюти на літо очікування оптимістичні. Середній курс продажу долара США буде коливатися в рамках 27,2-27,7 гривні. Євро на території України будуть продавати в рамках 33,4 -34 гривні. Різкого зростання гривні ми не очікуємо, але поступове зміцнення поки виглядає більш логічним, ніж падіння гривні", - висловив свою думку старший аналітик компанії Empori group Артем Беркович.

Схожий прогноз дав і старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб: "Гривня буде почуватися впевнено до кінця літа. Долар буде торгуватися в діапазоні 27-28 гривень, євро - близько 32,5-33,5 гривні".

На думку керівника відділу аналітики компанії Forex Club Андрія Шевчишина, протягом червня-липня курс долара в Україні буде перебувати в межах 27,5-28 гривень, а в серпні з'явиться тенденція до його поступового підвищення і очікуваний коридор розшириться до 27,5-28 , 5 гривні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Час до девальвації: що чекає гривню в найближчі місяці.