RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Гривня може обрушитися: прогноз курсу валют до кінця року

Економісти дали свої прогнози що буде з гривнею до кінця 2021 року. За словами експертів, в листопаді можлива девальвація.

Про це повідомили експерти "Сьогодні".

Так, за словами аналітика компанії "Центр біржових технологій" Максима Орищака, на початку листопада гривня буде зміцнюватися через те, що Національний банк України готовий підвищувати облікову ставку в майбутньому, стабільність в українській державі, а також постійний приплив валюти від експорту.

Середній курс продажу долара США буде приблизно 26,10 - 26,40 грн. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин прогнозує дещо інший середній курс долара - 26,2-26,3 грн. Глава відділу аналітики ДК Forex club Андрій Шевчишин вважає, що через локдаун курс долара буде 26,3 - 27 грн.

Як додав президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, НБУ буде скупляти надлишки валюти, щоб не допустити зміцнення гривні нижче 26,2-26,3 гривень за долар.

Охріменко каже, що гривня не подешевшає, тому більший прибуток принесуть гривневі вклади. А ті, хто накопичує валюту для великих покупок, не варто відкладати це до кінця року. Знижок може не бути через локдаун, а долар може не подорожчати. Поки не буде точно відомо буде чи ні девальвація гривні у листопаді, експерт радить не продавати гривню. Девальвацію очікує до кінця року і фінансовий аналітик Ерік Найман.

Орищак натомість вважає, що зараз саме той час, щоб купити валюту на довгий термін.

За словами Шевчишина, локдаун під час активної закупівлі газу та вугілля для опалювального сезону може призвести до подорожчання долара.

Крім того, керівник "EXANTE Україна" Володимир Позній вважає, що долар може бути у кінці року 27,12 - 27,5 грн через невдалу сезонність. А євро, за прогнозом Познія, у той же період може бути до 31,7 - 32,2.

Детальніше читайте у нашому матеріалі: Заколебало: что будет с курсом гривны до конца 2021 года