RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Може втрутитися політика: що буде з курсом гривні у лютому

У лютому для знецінення національної валюти немає фундаментальних причин. Курс гривні головним чином залежатиме від геополітичної ситуації, стверджують експерти.

Про це йдеться у публікації порталу UBR.ua.

Так, аналітики вважають, що у разі стабільного інформаційного фону - очікується збереження тренду на зміцнення нацвалюти. Курс може опуститися нижче 28 гривень за долар, деякі експерти прогнозують і ниже - до 27-27,5 гривні за долар. Якщо ж політична напруга триватиме, то курсову динаміку спрогнозувати буде неможливо.

Цього місяця на валютному ринку Національний банк своїми інтервенціями та іншими механізмами коригуватиме курс у рамках 28-29 гривень за долар, прогнозують експерти.

На суттєву девальвацію гривні у січні вплинула політична обстановка: інформація про можливе вторгнення РФ в Україну призводила до паніки серед бізнесу, який робив валютні запаси, та серед нерезидентів, які позбувалися ОВДП, міняючи гривню на долар.

27-28 січня після досягнення доларом на міжбанку позначки 29,05, гривня перейшла в контратаку - і станом на 31 січня котирування долара знову суттєво знизилися, привівши до перегляду офіційного курсу НБУ до 28,45 гривні за долар.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що долар перейшов до вільного падіння.