RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Піде в ріст вже у вересні: експерт назвав курс долара на початку осені

У вересні 2022 року курс готівкового американського долара може зрости на 10%. Експерти радять українцям купувати безготівковий долар.

Свій прогноз щодо курсу долара озвучив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише видання "Телеграф".

На його думку, на початку осені готівковий долар може підвищитися до 43 гривень. Головним чинником цього може стати ухвалення закону про оподаткування купівлі валюти для імпорту.

"Сьогодні на валютному ринку існує певний баланс, при якому попит на валюту більш-менш задовольняється надходженнями від експорту агропродукції та фінансової допомоги від МВФ. Глобально ситуацію може змінити ухвалення запропонованого 10%-го податку на купівлю валюти на міжбанку для оплати імпортних поставок ", - зазначає він.

За підрахунками експерта, податок у 10% на стільки ж збільшить безготівковий курс долара. У перерахунку це близько 40,2 долара. За ним "підтягнеться" готівковий курс на 10% - до 43 гривень.

Він вважає, що після запровадження податку частина бізнесу перейде на купівлю готівкового долара. А це підвищить попит на нього і зростання розцінок на готівкову американську валюту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, у якому разі американська валюта може подорожчати у 2,5 раза.