RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Що буде з курсом валют влітку: українцям дали неприємний прогноз

Протягом кількох останніх місяців курс валют в Україні залишається досить стабільним, проте ситуація може змінитися уже на початку літа – експерти переконані, що долар почне дорожчати на тлі змін з оподаткуванням пального.

Про це повідомляє today.ua.

Так, за словами економічного експерта Бориса Кушнірука, у разі подорожчання пального попит на нього може скоротитися – відповідно, скоротиться і попит на валюту, необхідну для покупки. При цьому вартість долара може зрости, якщо Нацбанк відпустить курс, як це було домовлено з МВФ.

Читайте також: Чи буде "лихоманити" гривню? Прогноз курсу валют до початку літа

Варто зазначити, що зниження попиту на валюту також впливатиме на курс, але головним чинником буде рішення Національного банку України (НБУ). Від регулятора буде залежати, наскільки знеціниться готівкова гривня щодо долара. Планована девальвація може призвести до зниження курсу на 3-5% влітку, але ці показники можуть бути вищими. Якщо девальвація відбудеться пізніше, то курс долара може залишатися на поточному рівні.

Банкір Сергій Фурса вважає, що найбільший вплив на вартість валюти в найближчий місяць матиме макрофінансова допомога, надана Україні країнами-партнерами. Навіть у випадку, якщо "зернова угода" не буде продовжена, це не призведе до значних змін курсу долара, зауважив експерт.

Раніше ми розповідали, яким буде курс гривні до літа.

  • Вас може зацікавити:

В Україні почали блокувати рахунки клієнтів великого банку: що сталося і як уникнути обмежень

Китайська підробка: що чекає на Росію після відмови від долара

Коли подорожчає долар і яким буде курс: прогноз аналітика