RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні почали блокувати рахунки клієнтів великого банку: що сталося і як уникнути обмежень

Клієнти великих українських банків почали скаржитися про блокування рахунків через борги. Ситуація виникла через те, що в Україні з 9 травня зняли обмеження, згідно з яким блокували банківські рахунки тільки з боргом від 100 тис. грн. Тепер блокувати можуть кошти на банківських рахунках фактично будь-якого боржника.

Читайте також: Шахраї "полюють" у соцмережах за картками українців: названо топ-схеми

Один з клієнтів "Монобанку" розповів "Апострофу" ситуацію. Він має непогашений борг і отримав повідомлення від банку, що його рахунок заблоковано. Також він розповів, що рахунок доступний на вклад - кредитні кошти вдалося покласти на рахунок.

Блокувати рахунки можуть за будь-який борг. Наприклад, за комунальні послуги, кредит чи аліменти. Також заблокувати рахунки можуть тим, хто не сплатив штраф за порушення ПДР. Для цього той, кому боржник винен гроші, має звернутись до суду, а вже з рішенням суду – до виконавчої служби. Виконавча служба відкриває провадження та може накладати арешти на рахунки в банках.

При цьому, якщо боржник після блокування звернеться до виконавця, він може отримати доступ до частини своїх коштів у розмірі двох мінімальних зарплат (це 13,4 тис. грн). Повністю розблокувати рахунок можна після сплати боргу.

Раніше ми розповідали про те, що частині українців спишуть борги за комуналку.

Вас може зацікавити:

Перекази з карток польських та німецьких банків у Приват24: для українців зробили приємний сюрприз

В травні долар та євро буде "трясти": прогноз курсу валют

Угорський OTP Bank внесли до переліку міжнародних спонсорів війни: названо причину