RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Коли Україна може отримати кредит МВФ: названо дату і важливу умову

Україна може отримати перший транш допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) вже на початку квітня.

Про це "Апостроф" дізнався з власних джерел.

"У Вашингтоні готові піти на швидкі кроки, враховуючи складну ситуацію в Україні", - сказав співрозмовник видання.

При цьому з боку МВФ зберігається умова, про яку "Апостроф" писав раніше: Верховна Рада повинна прийняти так званий "антиколомойській" закон, який покликаний не допустити повернення націоналізованого в кінці 2016 року "ПриватБанку" його колишнім власникам.

Джерела не назвали конкретної суми траншу, який наша країна може отримати в квітні, проте, за їхніми словами, вона може скласти до 3 мільярдів доларів. Також Україна може отримати транш в розмірі 500 мільйонів доларів на боротьбу з коронавірусом.

При цьому джерела видання підкреслюють, що Рада має поспішити. Як відомо, засідання парламенту має відбутися 28 березня. Якщо нардепи в цей день приймуть вказаний закон, транш на початку наступного місяця буде виділено. Якщо ні, - тоді все затягнеться.

"З другої половини квітня очікується збільшення запитів від інших країн, а тому можуть виникнути проблеми з виділенням фінансування Україні, оскільки, в принципі, до цього часу вільних коштів у фонда вже не буде", - сказав співрозмовник "Апострофа".

Як повідомлялося, загальна сума допомоги МВФ Україні може скласти до 10 мільярдів доларів.