RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна може не отримати транш МВФ найближчим часом: названо причину

Україна може найближчим часом не отримати транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми stand-by, незважаючи на те, що напередодні міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що до кінця травня фонд надасть країні 1,75 мільярда доларів.

За словами інформованого джерела "Апострофа", це пов'язано з тим, що українська сторона досі не погодила переданий їй текст меморандуму про співпрацю, який підписується перед кожним новим траншем.

За словами співрозмовника видання, українська сторона продовжує вести переговори по тексту меморандуму: "Намагаються щось з нього викреслити".

Засідання ради директорів заплановано на 27 травня, і, якщо члени Ради мають отримати текст меморандуму за два тижні до цього засідання, Україна у травні може залишитися без довгоочікуваного траншу. У деяких випадках можливі винятки, і тоді термін розгляду може бути скорочено до семи днів, але навряд чи для України такий виняток буде зроблено, оскільки на цьому ж засіданні розглядатиметься виділення фінансування 80 країнам.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Верховна Рада прийняла так званий "антиколомойський" закон, який відкриває шлях до отримання Україною кредиту МВФ.