RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У держбюджеті виникла мільярдна "дірка": бракує на допомогу безробітним

Міністерство економіки попросило Верховну Раду передати йому 400 млн грн з частини бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів на боротьбу з COVID-19, на бюджетну програму Фонду соцстраху, яка передбачає виплату допомоги за безробіттям.

Про це йдеться в тексті листа першого віце-прем'єра - міністра економіки Олексія Любченка в бюджетний комітет Верховної Ради, який опублікував нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

За оперативною інформацією Держслужби зайнятості, середньомісячна чисельність одержувачів допомоги за безробіттям з початку року склала 368 тис. осіб, що на 13 відсотків перевищує відповідний показник минулого року. Станом на 31 травня число одержувачів допомоги за безробіттям становило 327 тис. осіб.

Ці 400 млн грн будуть спрямовані на виплату допомоги за безробіттю, що дасть можливість не допустити посилення соціальної напруги, оскільки затримка з фінансуванням допомоги на 31 травня становить 1207 млн грн, говориться в листі глави Мінекономіки в Раду.

Нагадаємо, сайт "Апостроф" писав, що експерти озвучили страшні наслідки безробіття в Україні.