RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Змусять платити до 20% податку: українцям доведеться відповідати за усі дорогі покупки

В Україні планують запровадження непрямих методів податкового контролю, внаслідок чого витратити гроші, зароблені в тіні, на великі покупки буде неможливо.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє “Обозреватель”.

Непрямі методи податкового контролю – це комплекс заходів, за допомогою яких податківцям буде легше знайти тих, хто витрачає більше, ніж офіційно заробляє, та зобов'язати їх таки сплатити податок.

Так, якщо людина захоче продати стару квартиру і за виручені гроші купити нову, цілком можливо, доведеться пояснювати податковій, де взялися кошти на придбання нерухомості та чи сплачені з доходів податки.

"Але якщо українець купує іншу квартиру (а стару продає – ред.), то в момент покупки, якщо працюватимуть непрямі методи, податкова може запитати, звідки гроші. Непрямі методи – це не ревізія тих активів, які вже є. Це тільки про майбутніх покупки" , - розповів експерт.

Зазначається, що за такого розвитку ситуації, крім оплаченої покупки, покупцеві доведеться ще доплатити податок у розмірі 19,5% від вартості нерухомості. Також нардеп зазначив, що податкова може відстежити великі покупки, що потрапляють до реєстру (авто, нерухомість).

"Я не бачу способу, як можна проконтролювати активи, які не проходять через реєстр. Якщо ми говоримо про антикваріат, коштовності, які не проходять реєстрами, до них можуть бути питання, але як податкова про них дізнається? Подивимося, що запропонують у законопроекті" , - резюмував Гетманцев.

Раніше ми писали, що для українців помітно підвищили один із податків.