RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

За відстрочку виходу на пенсію дадуть надбавку: на скільки виростуть виплати

В Україні збільшили виплати пенсіонерам, які відстрочили вихід на пенсію. З 30 квітня набув чинності закон, що дозволить отримувати більші надбавки за перепрацювання після настання пенсійного віку.

Читайте також: В Україні ще двічі перерахують пенсії: названо чіткі дати

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Залежно від того, скільки років роботи було напрацьовано після призначення пенсії чи набуття права на пенсію, за які була встановлена надбавка, її розмір з 30 квітня 2022 року становить:

  • за 1 рік роботи - 6%,
  • за 2 роки -12 %,
  • за 3 роки - 18 %,
  • за 4 роки - 24%.

Відсотки вираховуються від основного розміру пенсії за віком, обчисленого згідно із статтею 27 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Виплату перерахованих пенсій проведуть у червні з доплатою з 30 квітня.

Варто зауважити, що до 30 квітня 2022 року діяло законодавство, яке становлювало надбавку в розмірі 10 % основного розміру пенсії за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не більше 40 %, для тих, хто після призначення пенсій працював та відмовився від отримання пенсій, або після набуття права на пенсію працював і виявив бажання отримувати пенсію з більш пізнього строку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що частина пенсіонерів отримає потрійний страховий стаж.