RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Військовим розблокували виплати за новими правилами: хто і скільки буде отримувати

В Україні після скандальної тяганини з надбавками для військовослужбовців нарешті розблокували виплати - відтепер вони будуть здійснюватися за новими правилами.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів на своєму засіданні 9 серпня, її текст офіційно опубліковано.

Читайте також: Інвалідність визначатимуть по новому: навіщо ліквідують МСЕК

Уряд запустив у роботу норми ухваленого раніше закону, оскільки без його роз'яснень документ повноцінно не міг запрацювати. Військові, які мають право на виплати, отримають кошти відразу за 2 місяці – за червень та липень.

Хто отримає виплати 30-100 тисяч гривень

Відповідно до постанови Кабміну додаткова винагорода в 30 тис. гривень пропорційно в розрахунку на місяць буде виплачуватися:

  • військовослужбовцям, які виконують бойові чи спеціальні завдання в період вжиття заходів щодо забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави;
  • особам рядового та начальницького складу ДСНС, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським.

Ті з військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях (або забезпечують "заходи з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії" безпосередньо в районах бойових дій та тимчасово окупованих районах) будуть отримувати збільшені виплати - до 100 тис. грн пропорційно до часу участі в таких діях. Також до 100 тис. на тих самих умовах виплачується особам рядового та начальницького складу територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань Державної кримінально-виконавчої служби.

Всім зазначеним вище категоріям, які виконують бойові чи спеціальні завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ, штабу тактичної групи, командування та штабу військової частини, розмір винагороди може бути збільшений до 50 тис. грн. Цю виплату також розраховують пропорційно до часу виконання завдань. Йдеться про управління бойовими операціями, що відбуваються безпосередньо на лінії зіткнення.

Крім того, порядок виплат передбачає, що доплати строковикам становитимуть 6 тис. грн. При цьому вони можуть за бажанням мобілізуватись. Курсантам доплачуватимуть по 2,35 тис. грн. Інструкторам – від 15 до 30 тис. грн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві затримали торговця довідками МСЕК, який пропонував "купити" групу інвалідності.

Вас також може зацікавити:

Виїзд військових за кордон під час відпустки: які документи потрібно подавати і що мати на кордоні

Як військовому написати рапорт на відпустку, додаткові виплати та звільнення: зразки заяв

Загальна мобілізація: пояснення юриста для призовників із родичами-інвалідами