RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Чи зростуть тарифи на світло: у Міненерго пояснили, до чого готуватися

Рішення про підвищення тарифів на світло ще не прийняли, проте зберігається ймовірність, що вони таки можуть зрости – це надасть додаткові ресурси для того, щоб підготуватись до наступного опалювального сезону.

Про це в етері національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Читайте також: Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Заступниця міністра енергетики вказала на те, що тривало обговорення стосовно підвищення тарифів та аналіз можливості енергетичних підприємств:

"Ми обговорюємо, в тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу".

Вона також вказала на те, що рішення стосовно підвищення тарифів на світло наразі ще не прийняте. Проте вона таки не виключає можливості, що це таки відбудеться та уряду доведеться збільшити тарифи для того, щоб мати ресурсні можливості підготуватись до наступного опалювального сезону. Адже варто зауважити, що регулярні російські атаки на енергетичну інфраструктуру країни можуть спрогнозувати дефіцит. Ось що про це думає Гринчук:

"Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку".

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, чи подорожчає електроенергія до кінця травня.

  • Вас також може зацікавити:

Суми у платіжках киян зростуть: на скільки подорожчала абонплата за воду та тепло

Постачальники назвали річні тарифи на газ: кому доведеться платити по 10 гривень

Світло і не тільки: українцям перепишуть тарифи за комуналку