RU  UA

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 100 млн євро: на що підуть кошти

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні 100 мільйонів євро на відновлення та модернізацію соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Читайте також: В Раді створили слідчу комісію щодо зведення фортифікацій і придбання дронів для ЗСУ

"11 червня 2024 року в рамках проведення Конференції з відновлення України було укладено Фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком за проєктом "Програма з відновлення ІІІ" (Recovery III)", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що проект має на меті відновлення та модернізацію основних соціальних послуг у таких сферах, як освіта, охорона здоров’я, житло для внутрішньо-переміщених осіб, соціальний захист, а також відновлення та модернізацію критичної інфраструктури на територіях, які зазнали руйнувань, і у регіонах, які прийняли найбільшу кількість ВПО.

“Європейський інвестиційний банк відіграє важливу роль як фінансовий партнер України у реалізації низки проєктів у багатьох секторах економіки. У цей складний для нашої країни час, сталий економічний розвиток разом з забезпеченням основних потреб громадян та поверненням українців додому, неможливі без ефективно функціонуючих ключових об’єктів критичної та соціальної інфраструктур", - зазначила під час підписання Ольга Зикова.

Обсяг портфеля спільних проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці України з Банком - понад 7 млрд євро, а з початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ - понад 2 млрд євро. Інвестиційна вибірка у 2023 році стала найбільшою за роки співпраці з ЄІБ.

Раніше "Апостроф" писав, як китайська Vorex блокує закупівлю труб для України.

  • Вас також може зацікавити:

Майже 1,3 млрд гривень економії на постачанні продуктів армії: у ДОТ звітували про вдалі торги

Дороги замість дронів: у прифронтовій Костянтинівці оголосили тендер на шалену суму

Скандальні закупівлі: водоканал відкинув дешевшого постачальника, через "проблеми" з Windows