RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Задіяли зв'язки: спливли несподівані дані про плани бізнесменів із США по "Нафтогазу"

Бізнесмени з США, пов'язані партнерськими відносинами з американським президентом Дональдом Трампом, намагалися замінити Андрія Коболєва на Андрія Фаворова на посаді керівника НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє видання Associated Press з посиланням на джерела в американських бізнес-колах.

Так, відзначається, що група американських бізнесменів, пов'язаних з президентом США і його адвокатом Руді Джуліані, намагалася домогтися кадрових перестановок в українській держкомпанії. Подібні спроби впливати на енергетичну політику України були помічені в 2018 році, навесні. Серед причетних журналісти назвали такі імена: Гаррі Сарджант ІІІ, Ігор Фруман і Лев Парнас. В даний момент вони є клієнтами Джуліані.

"На початку березня Фруман, Парнас і Сарджант просували ідею заміни Андрія Коболєва на посаді голови правління НАК" Нафтогаз "на Андрія Фаворова, менеджера газової компанії. Для досягнення мети вони рекламували свої зв'язки з Джуліані і Трампом", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міненерго погодилися піти на умови керівництва НАК "Нафтогаз України" з питання анбандлінга - поділу компанії.